78

Dubbel feest voor SC Buitenboys bij 35-jarig bestaan

Op de dag de dat club haar 35-jarig bestaan viert heeft SC Buitenboys zich verzekerd van de nacompetitie in de zaterdag derde klasse C. De ploeg van trainer Patrick Bal versloeg Hees uit Soest overtuigend met 5-0 en bleef daardoor voor de twaalfde achtereenvolgende keer ongeslagen. Matchwinners waren de doelpuntenmakers Collins John en Rowdy Moorman.

Wedstrijden

Met nog negen wedstrijden voor de boeg heeft SC Buitenboys de achtervolging ingezet op de kanshebbers voor de titel in 3C en staat inmiddels vijfde. Het gat naar koploper FC Hilversum bedraagt acht punten punten, maar ook dat slinkt met de week. Begin november stond SC Buitenboys nog onderaan met één punt uit zes wedstrijden.

Vanaf 2 november vorig jaar viel het kwartje echter wel de goede kant op voor de jubilerende club uit Almere-Buiten en werden de nipte nederlagen omgezet in winstpartijen. De huidige nummer zes van de ranglijst, TOV, werd als eerste aan de zegekar gebonden. Daarna verloor Buitenboys niet meer. Er werd acht keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. De meest spraakmakende overwinning was tegen koploper en titelkandidaat CJVV uit Amersfoort. De titelkandidaat en concurrent voor de tweede periodetitel werd met 2-4 verslagen.

Foto

Foto’s aangeleverd door SC Buitenboys.

Niet blij

Assistent-trainer Louis van den Hoorn: ,,Daar waren ze niet blij mee, maar de overwinning was terecht. CJVV is een ijzersterke ploeg, maar wij hadden ze tactisch goed klem. Na afloop gaf de trainer van CJVV aan, dat hij onze ploeg zelfs als een concurrent voor de titel ziet, gezien het feit dat we vanaf de onderste plek gekomen zijn en de achterstand met de week slinkt.”

Hees had tot zaterdag net zo veel punten als SC Buitenboys, maar zit duidelijk in een wat mindere fase. SC Buitenboys haalde in de tweede periode uit de eerste acht wedstrijden maar twintig en Hees slechts negen.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van SC Buitenboys duidelijk. Fel jagend op de bal en goed combinerend kreeg Hees alle hoeken van het veld te zien. Binnen enige minuten resulteerde dit al in de openingstreffer van Rowdy Moorman. Collins John legde de bal bij de tweede paal keurig met zijn hoofd terug, waarna Moorman de bal in het dak van het doel joeg: 1-0

Niet lang daarna stond de 2-0 al op het scorebord. Na een lange sprint over rechts plaatste Caleb Frimpong de bal precies voor de voeten van Collins John, die de bal keurig in de linkerhoek schoof. Even later mocht John vanaf 11 meter voor de 3-0 teken, nadat hij in het strafschopgebied gevloerd werd.

Op slot

Nog voor de rust gooide SC Buitenboys de wedstrijd op slot. Rowdy Moorman scoorde net als John zijn tweede treffer met het hoofd: 4-0

In de tweede helft nam de jubilaris wat gas terug, maar hield voldoende grip op de wedstrijd. Hees kon weinig uitrichten en kort voor tijd werd het zelfs 5-0. Rowdy Moorman werd op maat bediend door Faizel MacDonald en ramde de bal van dichtbij voorbij Hees-keeper Henk Reddering.

Door deze overwinning klimt SC Buitenboys opnieuw een plekje op de ranglijst en staat door het goede resultaat in de laatste tien wedstrijden (acht overwinningen en twee gelijke spelen) inmiddels vijfde. Laren´99 en DOSC staan binnen schootsafstand en koplopers FC Hilversum en CJVV, die de laatste wedstrijden de nodige misstappen hebben gemaakt komen ook in zicht.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant