52

Weekoverzicht: Van coronavirus tot privacyfout

Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? De redactie van 1Almere heeft het belangrijkste en interessantste hieronder voor je op een rijtje gezet.

Coronavirus

Een 48-jarige man uit Almere is besmet met het coronavirus. Dat meldde de GGD Flevoland donderdagochtend. Het RIVM heeft COVID-19 vastgesteld bij deze persoon. De man is onlangs teruggekeerd uit Iran, één van de aangegeven risicogebieden.

Almeerder besmet met coronavirus

Stichting AAP liet deze week weten dat er geen rondleiding worden georganiseerd vanwege het coronavirus. “Dit om het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te houden voor de dieren. Of rondleidingen vanaf april weer door zullen gaan, zal later besloten worden”, zo schrijft de stichting.

Stichting AAP schrapt rondleidingen vanwege coronavirus

Chinese Nederlanders in Flevoland gaan aangifte doen vanwege het lied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ van Radio 10. Diskjockey Lex Gaarthuis maakte het lied voor carnaval. Ondernemer Tiko Hu uit Almere is van plan om aangifte te doen. Dat werd gisteravond door hem bekend gemaakt. Gisteren werd er een bijeenkomst gehouden in de bibliotheek van Almere. Het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseerde de avond voor Chinese Nederlanders om te praten over hun ervaringen na de uitbraak van het coronavirus in China.

Taxichauffeur steekt collega in brand

Tijdens een vechtpartij tussen twee Almeerse taxi-chauffeurs heeft één chauffeur een collega-chauffeur in brand gestoken. Dat gebeurde na een vechtpartij tussen de chauffeurs. Getuigen vertellen aan Omroep Flevoland dat de namen van twee websites de aanleiding zou zijn van de vechtpartij. De namen van de sites lijken sterk op elkaar.

Almeerse taxichauffeur steekt collega-chauffeur in brand

Privacyfout

De persoonlijke gegevens van 4325 patiënten van het Flevoziekenhuis lagen letterlijk op straat. Een medewerker had tegen de regels in de gegevens op een onbeveiligde USB-stick gezet en mee naar huis genomen. Op het parkeerterrein verloor hij de USB-stick. Iemand vond de stick, keek er thuis even kort op en bracht het terug naar het ziekenhuis. De USB-stick werd door een gebruiker van het parkeerterrein op 9 oktober gevonden.

Persoonlijke gegevens van patiënten Flevoziekenhuis op straat

Asbest in Almere

Diverse partijen hebben deze week hun handtekening gezet voor de volgende stap naar een asbestdakenvrij Nederland. Minister Stientje van Veldhoven ondertekende samen met provincies, gemeenten, brancheverenigingen, Milieu Centraal, het Expertise Centrum Asbest & Vezels en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Samenwerkingsverklaring aanpak asbestdaken.

Partijen starten met aanpak asbestdaken

Bezorgdheid gemeenteraad

Per 1 januari 2021 worden gemeenten verantwoordelijk voor de Wet inburgering. Bedoeling van de wet is dat inburgeraars goede begeleiding krijgen zodat zij zo snel mogelijk kunnen meedoen in de Nederlandse samenleving. Gemeente Almere is net als de vier grote gemeenten bezorgd over de uitvoering van de nieuwe Wet. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in reactie op schriftelijke vragen van NIDA Almere.

Bezorgdheid in gemeenteraad over uitvoering nieuwe inburgeringswet

Floridagarage dicht

De Floridagarage in Almere Buiten blijft naar verwachting tot eind juni dicht. De brandmeldinstallatie werkt niet naar behoren. De sensoren van de installatie zijn vervuild. De zogenoemde Liszt-leiding moet nu vervangen worden. Vermoedelijk zijn de sensoren vervuild geraakt door fijnstof van de spoorbaan ernaast.

Floridagarage blijft voorlopig gesloten

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant