“De gemeente Almere past haar bestemmingsplan Poort aan. Gevolg: er verdwijnt vijftig procent aan bosgebied”, zo schrijft een bewoner van het Columbuskwartier in een nieuwe petitie. De bewoner is niet de enige die zich zorgen maakt over de kap van bomen in de stad. Ook de Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan de massale kap van bomen. Volgens de partij is er sprake van een kaalslag in de hele stad. ”Dit is niet goed voor mens en dier”, zegt fractielid Jesse Luijendijk.

De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen dat de bomenkap te snel gaat en niet in fases. “Hierdoor worden insecten en dieren in rap tempo ‘dakloos'”, aldus de partij.

Poort

Ook in Poort is het plan om bomen te kappen. Er worden op die plek woningen gebouwd. “De gemeente doet dit onder de vlag van een actualisatie, terwijl er in werkelijkheid sprake is van een grootscheepse aanpassing. Van 250 woningen in het bos gaat het nu om 850 woningen in plaats van bos”, aldus de bewoner in Columbuskwartier. “Doen wij niets dan verdwijnt er vijftig procent bos, verdwijnt de ecologische buffer, verdwijnen er dieren uit de omgeving, vergroot de verkeersdrukte, verdwijnt de natuurlijke verlaging van fijnstof, vervuilt het uitzicht en is onze kans op inspraak verkeken. Dan wordt ons woonplezier ontnomen, verkiest de gemeente geld boven mens en dier en is er geen weg terug”.

Stem mee

Maar is de massale bomenkap niet gewoon noodzakelijk? In een stad moeten woningen gebouwd kunnen worden, daar mag best natuur voor wijken. Of niet? Stem hieronder op de poll en laat ook eens een bericht achter onderaan deze pagina.

'Massale bomenkap is nodig'
Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.