48

Politieke Markt: Van coffeeshopketens tot vrijwillige brandweer

Vandaag vindt de 580ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Brandweer

D66 wil de mogelijkheden onderzoeken om ambtenaren in dienst van de gemeente in te zetten als vrijwilliger bij de brandweer. De partij heeft daarover een motie ingediend. De motie wordt vanavond besproken in Zaal Buiten op het Stadhuis. De brandweer in Almere komt vrijwilligers tekort. Volgens D66 is het een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gemeente en veiligheidsregio om het uitstroompercentage van vrijwilligers omlaag te brengen. Er moet volgens de partij gezocht worden naar creatieve oplossingen die verder gaan dan het uitwisselen van “best practices”.

Coffeeshop

Op 3 oktober 2019 heeft de raad een motie aangenomen. Hierin is het college gevraagd door te gaan met het experiment gesloten coffeeshopketen, maar nog bij de raad terug te komen met de nadere uitwerking en consequenties (bijv. financiën, handhaving). Op 21 januari 2020 heeft het college de raad via een raadsbrief geïnformeerd over de voortgang van het experiment. NIDA trekt hieruit de conclusie dat de financiële bijdrage van het Rijk onvoldoende zal zijn om de kosten van het experiment, in deze en volgende fasen, volledig te dekken. Via een motie wordt het college daarom opgeroepen de deelname aan het experiment stop te zetten. De motie wordt vanavond besproken.

Andere onderwerpen

Vanavond wordt er tijdens de politieke markt gesproken over meer onderwerpen. Het gaat bijvoorbeeld over het nieuwe Zonneveld aan de Trekweg, de vernieuwing van Almere Haven, het verbod op consumentenvuurwerk en de Floriade.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant