50

Onderzoek: ‘Flevolanders meest geïnteresseerd in groene stroom’

Almeerders zouden zomaar de meest milieubewuste personen van Nederland kunnen zijn. Uit een onderzoek van Independer blijkt namelijk dat Flevolanders zich het vaakst oriënteren op een groen energiecontract. Voor het onderzoek werden de wensen en voorkeuren van 115.000 consumenten bekeken. Het ging hierbij om mensen die zich vanaf september 2018 oriënteerden op een nieuw energiecontract.

Flevoland

Flevoland is volgens de vergelijkingsdata het groenst ingesteld. 24,6 procent van de Flevolanders vergelijkt energiecontracten met een specifieke scope op Nederlandse groene stroom. Ook Zeeuwen en Groningers scoren -met percentages van 21,8 procent en respectievelijk 20,2 procent- relatief hoog vergeleken met overige provincies.

Grote steden

Hoewel de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland relatief laag scoren op groenheid, zijn het de grote steden in juist deze provincies; die het groenst zijn. Zo zijn, van de grote steden, Haarlemmers het meest geïnteresseerd in groene stroom (19,8 procent). Maar ook Hagenaars (19,7 procent), Amsterdammers (18,2 procent) en Rotterdammers (17,5 procent) scoren bovengemiddeld hoog in het rijtje van de 15 grootste steden.

Minst groen

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich Noord-Brabant. Slechts 15,7 procent van de Brabanders oriënteert zich op Nederlandse groene stroom. Ook Noord-Holland en Limburg (beiden 16,4 procent) zijn voorbeelden van relatief ‘grijze’ provincies op gebied van energie.

Meer interesse

Vergeleken met de vergelijkbare analyse die Independer in 2017 deed, zijn duidelijke trends te zien. In 7 van de 12 provincies is een stijging waarneembaar van het aandeel mensen dat zich op Nederlandse groene stroom oriënteert.

“De toename is denk ik deels toe te schrijven aan het feit dat de bekendheid en interesse in groene stroom groeit. En wat ook meespeelt is dat het aanbod van groene energieleveranciers steeds aantrekkelijker wordt en dus vaker in beeld komt bij klanten die een vergelijking maken”, zegt Joris Kerkhof, domeinmanager energie bij Independer.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant