53

Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor VoorleesExpress Almere

De bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers (coördinatoren) voor de VoorleesExpress Almere. De vrijwilliger adviseert en denkt mee over een goede aanpak van het voorleestraject, zorgt voor een prettige start, soepel verlopende voorleessessies en een plezierige afronding. Loopt alles niet zoals het zou moeten gaan, dan heb je een bemiddelende rol tussen het gezin en de voorlezer. Je bent aanwezig bij begeleidingsbijeenkomsten voor onze voorlezers. Deze bijeenkomsten zijn ongeveer één keer per kwartaal.

VoorleesExpress

Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand op de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal- en leesplezier. In Almere wordt het programma uitgevoerd door de nieuwe bibliotheek en aangestuurd door een projectleider.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze vacature? Lees er meer over op de website van de bibliotheek.

Andere vrijwilligersvacatures vind je in een overzicht bij de VMCA.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant