72

Stichting AAP schrapt rondleidingen vanwege coronavirus

Stichting AAP heeft besloten geen rondleidingen meer te geven vanwege het coronavirus. Dat geldt in ieder geval voor de maand maart. “Dit om het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te houden voor de dieren. Of rondleidingen vanaf april weer door zullen gaan, zal later besloten worden”, zo schrijft de stichting.

Vatbaar

“Ook al is nog niet aangetoond dat de dieren bij AAP vatbaar zijn voor het virus, we willen geen enkel risico nemen met hun vaak erg kwetsbare gezondheid. De dierverzorgers houden zich tijdens hun werk met de dieren strikt aan hygiëneregels: vaak de handen wassen, goede hoesthygiëne, en bij verkoudheid een mondkapje op of voldoende uit de buurt blijven”, meldt Stichting AAP.

Omdat andere bekende coronavirussen (denk aan het normale verkoudheidsvirus) wel degelijk flinke verkoudheid bij apen veroorzaakt, houden dierverzorgers altijd zeer goede hygiëne aan. Dit is een standaardprocedure, want elke winter liggen verkoudheid en griep op de loer.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant