61

Overzicht: Van corona-carnavalslied tot explosief

Het corona-carnavalslied, appartementencomplex High Note, verkeersproblemen en een explosief: deze onderwerpen hebben allemaal één ding met elkaar gemeen. De onderwerpen maken deel uit van het actuele Almeerse nieuws. Hoe het zit? Bekijk hieronder het overzicht.

Corona

Chinese Nederlanders in Flevoland gaan aangifte doen vanwege het lied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ van Radio 10. Diskjockey Lex Gaarthuis maakte het lied voor carnaval. Ondernemer Tiko Hu uit Almere is van plan om aangifte te doen. Dat werd gisteravond door hem bekend gemaakt. Gisteren werd er een bijeenkomst gehouden in de bibliotheek van Almere. Het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseerde de avond voor Chinese Nederlanders om te praten over hun ervaringen na de uitbraak van het coronavirus in China.

High Note

De informatieavond over het nieuwe appartementencomplex High Note in het stadscentrum van Almere is druk bezocht. Vooral jongeren wilden meer weten over de inschrijving.

“HIGHnote speelt met dit innovatieve project in op de grote behoefte van starters, emptynesters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere. Een aantal woningen wordt aangeboden volgens het Friends-woonconcept. Het nieuwe woonicoon vormt straks de nieuwe entree naar de binnenstad en komt naast het stadhuis en aan de Landdrostdreef”, zo schrijft AM.

“HIGHnote is een toren van 19 verdiepingen met 157 startersappartementen, een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. 67 Appartementen worden uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van 65 m2 tot 100 m2”.

Explosief of niet?

Niet altijd is alles wat het lijkt. De politie dacht dat er in Almere Buiten een explosief was aangetroffen. Een explosievenverkenner werd ingeschakeld voor onderzoek. Uiteindelijk bleek het om een aansteker ging. Eerder op de avond werd er een raam vernield van een woning. Vandaar dat het voorwerp als verdacht werd beschouwd. “Na onderzoek bleek het gelukkig een aansteker te zijn en was er van gevaar geen sprake”, aldus de politie.

Foto

Bron: Politie Almere Buiten.

Flinke files

De dag begon vandaag met flinke files. Tussen Almere en knooppunt Muiderberg gebeurden twee ongelukken. Er werden na het eerste ongeluk drie rijstroken afgesloten. Twee rijstroken waren nog begaanbaar. Rond 08:45 uur was er een tweede ongeluk.

Ook de wisselbaan had problemen. Door een storing bleef die vanmorgen dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant