53

RIXAX squash Almere gaat strijd aan tegen Drachten

Morgen ontvangt RIXAX squash Almere de huidige nummer vier, CS Drachten. “Indien RIXAX Almere wint dan is de kans aanwezig dat de Friezen worden gepasseerd op de ranglijst”, aldus de club. “Sterker nog, zelfs de derde plek is dan mogelijk gezien het programma van de concurrentie”.

Spanning

“Echter, het blijft sport en het balletje is rond, dus per wedstrijd gaan we het bezien. Om te kunnen handhaven in de Eredivisie squash moeten we 1 club onder ons houden en de komende wedstrijden zijn dan ook cruciaal in de strijd om lijfsbehoud. Feit is dat bij winst er een belangrijke stap aangaande lijfsbehoud kan worden gezet, maar dat was ook enkele weken ook het geval”.

Sterk

RIXAX Almere gaat in zijn sterkst mogelijke opstelling spelen en dat betekent dat de  nummers 1 en 2 van de selectie spelen. De 27 jarige Schot, Greg Lobban is de kopman. Zijn landgenoot Alan Clyne gaat zijn debuut voor het team maken. “Onze nummer drie is Marc ter Sluis. Echter ondanks deze sterke opstelling is de winst niet zeker. Teammanager van Drachten Sipke Wiersma heeft de intentie om met Raphael Kandra en Youssef Soliman te komen.  Dat zou betekenen dat er vier top 40 van de Wereld hun opwachting gaan maken en dat de vorm van de dag bepalend zal zijn. Ook de wedstrijd tussen de Nederlandere Marc ter Sluis en Thijs Roukens is aan elkaar gewaagd”.

De Eredivisie heeft nog 5 wedstrijden staan. Twente en Victoria gaan uitmaken wie de landskampioen gaat worden.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant