52

Deze maand: Dineren op Pampus

Niet ver van Almere ligt het eiland Pampus. Pampus is een forteiland in het IJmeer. Het is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Vandaag de dag is het een toeristische attractie. Normaal gesproken gesloten in de winter, maar tijdens de maand maart geopend voor ‘Winterlicht’.

Winterlicht

Winterlicht is een culinair avontuur met een vleugje vrijheid en een flinke dot geschiedenis: “Winterlicht gaat van start op een sfeervolle klipper met bar aan boord. Een sfeervol verlicht fort en een warm gestookt paviljoen staan op het eiland klaar om je hart te veroveren. Daarna neem je plaats aan je mooi gedekte tafel in het paviljoen en krijg je het hoofdgerecht en dessert geserveerd”, aldus de organisatie achter Winterlicht.

Waar en wanneer?

Elke vrijdag en zaterdag is Winterlicht te bezoeken vanaf 6 maart 2020 tot en met 28 maart 2020 tussen 18.00 – 23.15 uur. Er hangt wel een prijskaartje aan vast, maar volgens de organisatie is dat het waard. “Naast de overtocht, de culinaire rondgang door het fort, het hoofdgerecht en het dessert is in de arrangementsprijs ook een bijdrage inbegrepen die bestemd is voor het behoud van het historisch erfgoed”.

Forteiland Pampus, Veerdienst Almere aan de IJmeerdijk 4. Meer informatie over de prijs en het reserveren is te vinden op de website van Pampus.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant