55

Almere City FC verliest van Jong AZ

Met een eindstand van 3-1 heeft Almere City FC verloren van Jong AZ. Beide clubs speelden opnieuw tegen elkaar. Door een systeemfout bij de KNVB stond vijf weken geleden de niet speelgerechtigde Kenzo Goudmijn binnen de lijnen en dus krijgt de ploeg van trainer Ole Tobiasen een herkansing.

Succes

Een slechte wedstrijd was het niet: “Vanaf het eerste fluitsignaal laat Almere City FC zien dat het gebrand is op een driepunter”, zo schrijft de club. “De ploeg legt een flinke dosis energie in de wedstrijd en dwingt Jong AZ met regelmaat terug op de eigen helft. Kansen komen er ook. Zo kopt Thomas Verheydt al vroeg in het duel op de paal, schiet Youri Loen rakelings over en ziet Mees Kaandorp een gevaarlijke inzet op wonderbaarlijke wijze gekeerd worden door doelman Schendelaar”.

Uit een voorzet van Kaandorp knikt Verheydt later de 0-1 tegen de touwen. Daarmee heeft hij zijn doelpunt terug.

Vrijdag

Vrijdag reist Almere City FC af naar stadion De Vliert voor het treffen met FC Den Bosch. Een opponent die vanwege puntenmindering precies drie punten minder heeft dan de ploeg van Tobiasen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant