58

Windesheim: ”Veel animo voor meeloopdag in Flevolands onderwijs”

Vorige week donderdag was het mogelijk om mee te lopen op één van de vele Almeerse scholen. Tijdens de Meeloopdag van Flevowijs werden de deuren opengezet voor mensen die wilden ervaren hoe het is om voor de klas te staan. Ongeveer 400 mensen hebben meegelopen met leerkrachten uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, het mbo en het speciaal onderwijs.

Bijeenkomsten

Windesheim in Almere is blij met de grote belangstelling. “Aan het einde van de dag organiseerde Windesheim gezamenlijke bijeenkomsten voor geïnteresseerden in Lelystad en op onze locatie in Almere. Op deze extra voorlichtingsmomenten konden deelnemers informatie krijgen over de opleidings- en loopbaanmogelijkheden in het onderwijs”, zo laat de school weten.

‘Ik ben natuurlijk ontzettend blij met deze opkomst’ zegt Helprich ten Heuw, clustermanager Onderwijs in Almere. ‘We gaan contact opnemen met deze mensen en kijken per persoon welke traject het beste bij hem/haar past’. ‘De meeste mensen die ik heb gesproken hadden interesse in het zij-instroomtraject en we kijken terug op een succesvolle dag’.

Lerarentekort

In Flevoland is op enkele plaatsen sprake van een fors lerarentekort. Op andere plaatsen zijn die tekorten er nu misschien nog niet, maar de vooruitzichten wijzen daar wel op. Het doel van de meeloopdag is inwoners te enthousiasmeren voor het onderwijs door hen zelf te laten ervaren wat het vak inhoudt. Het onderwijs laat de deelnemers tijdens de meeloopdag kennis maken met de betrokken docenten, eigentijdse onderwijsconcepten en enthousiaste leerlingen.. Juist dat willen de scholen en gemeenten op deze dag onder de aandacht brengen. De organisatoren hopen dat de deelnemers door deze ongedwongen kennismaking de stap willen nemen om een loopbaankeuze te maken voor het onderwijs.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant