58

Weekoverzicht: Flevopenning, windmolens en Thomas Verheydt

Benieuwd naar het Almeerse nieuws uit de afgelopen week. Bekijk hieronder de zeven belangrijkste berichten.

Foto van de week

Ellen de Bruin – Uitreiking Flevopenning. Foto door: Windesheim Flevoland.

Afvalsysteem

Het ondergrondse afvalsysteem aan de Baljuwstraat doet het weer. Maandag is het systeem opgestart.

Afvalsysteem doet het weer

Gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige Almeerder aangehouden. De man was dronken en reed over de A1 bij parkeerplaats Honswijck.

Almeerder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

Noodplan

Herbert Griffioen van de Almeerse Scholen Groep is blij met de start van het noodplan tegen het lerarentekort. Hij vertelt aan de regionale omroep dat het een plan wordt dat perfect aansluit op de situatie in de stad. “We hebben middelen nodig om zij-instroom te vergroten, maatregelen om personeel wat we hebben vitaal te houden en de instroom van de pabo te vergroten”, aldus Griffioen. De Almeerse Scholen Groep heeft 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs. “Ik voel me dan ook verantwoordelijk om nu de kar te trekken voor het Almeerse plan”, zegt Griffioen bij de regionale omroep. Hij is nu voorzitter van het college van bestuur.

Tang Dynastie

Restaurant Tang Dynastie in Almere Buiten blijft minimaal twee maanden dicht. Dat laat de eigenaar weten. Bij het Chinees restaurant aan de Sumatraweg woedde zondag een felle brand. De brandweer werd rond 07.30 opgeroepen. Het restaurant ligt nabij de brandweerkazerne. De brandweer kon daardoor snel ter plaatsen zijn.

Flevopenning

Ellen had een duidelijke opdracht: ‘Help ons het complexe pharmaceutical packaging proces te verbeteren’. Haar oplossingen zijn zo goed ontvangen dat ze meteen zijn geïmplementeerd en afgelopen vrijdag zijn bekroond met een Flevopenning.

Ellen de Bruin wint Windesheim Flevopenning 2020

Windmolens

In Almere-Pampus is begonnen met de afbraak van de windmolens van windpark Jaap Rodenburg. Dat meldt energiebedrijf Vattenfall. Na 19 jaar trouwe dienst worden de windmolens de komende maanden gedemonteerd en vervoerd naar Oost-Europa waar ze een tweede leven krijgen.

Start afbraak windmolens bij Pampus

Thomas Verheydt

Het kunstcollectief Kamp Seedorf heeft een nieuw werk in Almere geplaatst. Het is een portret van Thomas Verheydt. De markante spits van Almere City FC kwam in juli 2019 van Go Ahead Eagles naar Almere City FC.

Nieuw portret van Thomas Verheydt in centrum

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant