74

Flevoziekenhuis bereidt zich voor op Coronavirus

Het coronavirus houdt de gemoederen ook in Almere bezig. De GGD Flevoland, de huisartsen en het ziekenhuis hebben afspraken gemaakt over hoe om te gaan met eventuele ‘verdachte patiënten’. “Wij zijn goed voorbereid op de opvang van patiënten die besmet zijn met het virus. Er zijn regionale afspraken gemaakt en maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan”, zo meldt het Flevoziekenhuis.

Besmet

Het nieuwe coronavirus heeft inmiddels ook een aantal van onze buurlanden bereikt. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten.

Afspraken

Diverse zorgpartijen hebben afspraken met elkaar gemaakt. “De afspraken zijn erop gericht dat patiënten met milde klachten niet in het ziekenhuis worden opgenomen”, zo schrijft het ziekenhuis in Almere. “Deze patiënten worden thuis getest op het virus en eventueel in quarantaine geplaatst. Patiënten met ernstige klachten kunnen, als dit nodig is en na overleg met de huisarts en de GGD, in het ziekenhuis worden opgenomen”.

Ontwikkeling

De medisch specialisten en deskundigen infectiepreventie van het Flevoziekenhuis houden de actuele stand van zaken nauwlettend in de gaten. Zij worden ook door het RIVM op de hoogte gehouden. Op de website van het ziekenhuis is meer te vinden over het coronavirus. Daar is ook te lezen wat je moet doen als je vermoedt de ziekte te hebben.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant