58

Bibliotheek stopt met muziekcollectie

Vanaf 2 maart is het niet meer mogelijk om een cd te lenen in de Almeerse bibliotheken. “De uitleencijfers van de muziekcollectie liep al jaren terug. Een collectie onderhouden was niet meer te verantwoorden ten opzichte van deze cijfers. Reden om de muziekcollectie helemaal op te heffen”, zo meldt de bibliotheek.

Collectie

De collectie verdwijnt niet volledig. In plaats van fysieke bladmuziek en cd’s, is de gehele collectie online op te vragen. Dat kan via Muziekweb. Alle 600.000 cd’s uit de collectie kunnen vanaf 2 maart gratis gereserveerd worden via muziekweb.nl.

De bibliotheek geeft wel aan dat het ruim een week duurt voordat gereserveerd materiaal beschikbaar is in de online bibliotheek.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant