59

Duel Jong AZ en Almere City moet opnieuw door systeemfout

Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Jong AZ en Almere City FC moet opnieuw worden gespeeld. Een systeemfout bij de KNVB heeft voor een foutieve registratie van het aantal gele kaarten gezorgd. Daardoor mocht Jong AZ-speler Kenzo Goudmijn onterecht meespelen op het veld.

Aangifte

“Op grond van het reglement heeft Almere City FC aangifte gedaan en bij het bestuur betaald voetbal het verzoek ingediend om de wedstrijd opnieuw vast te stellen”, zo laat Almere City online weten. “De foutieve registratie van de gele kaarten heeft in dit geval te maken met de zogenoemde ‘overlopende registraties’. Dit zijn gele kaarten uit de laatste twee speelronden van het vorige seizoen, die een speler meeneemt naar het huidige seizoen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de gele kaarten van spelers van Jong-teams niet bij de staffel voor het Jong-team zijn opgeteld, maar bij de staffel voor het A-team. Dit had niet moeten gebeuren. Nader onderzoek hiernaar heeft uitgewezen dat dit bij acht (voormalig) Jong-team spelers is gebeurd. In één geval heeft dit geleid tot een onterecht als speelgerechtigd aangemerkte speler”.

KNVB

De KNVB betreurt de situatie. De KNVB is van mening dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. De wedstrijd wordt op maandag 2 maart om 20.00 uur gespeeld.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant