54

Aantal woninginbraken Flevoland fors afgenomen

Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018. In de provincie Flevoland daalde het aantal inbraken het hardst van alle provincies. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.

Almere

Binnen Flevoland valt Almere, ondanks het aantal inbraken, het meest op als het gaat om de relatieve verandering ten opzichte van 2018. In deze gemeente daalde het aantal inbraken afgelopen jaar namelijk met 32,1 procent (van 996 inbraken naar 676 inbraken). In Urk steeg het aantal inbraken relatief gezien het meest (127,3 procent ten opzichte van 2018).

Afgelopen jaar werden er in Flevoland in totaal 1.171 woninginbraken geregistreerd. Dit waren er 20,7 procent minder dan in 2018, waarmee Flevoland de provincie is met de sterkste daling. Het gros van de inbraken vond plaats in Almere (676). Aan de andere kant van het spectrum staan de gemeenten Urk (25) en Zeewolde (25); waar het minst vaak werd ingebroken.

Interactieve kaart

Independer heeft voor de provincie Flevoland een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeente zoeker’. Hier is voor iedere gemeente in Flevoland in kaart gebracht wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom woninginbraken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant