54

Terugkijken: 25.000 nieuwe huizen en een tunnel naar Amsterdam

De Tweede Kamerfracties van het CDA en D66 zien het wel zitten: een nieuwe woonwijk in Almere en een snelle metroverbinding met Amsterdam. Het plan moet de woningnood te lijf gaan. Pieter Heerma (CDA) en Rob Jetten (D66) vinden het nu de hoogste tijd voor actie. De plannen liggen al jaren in de kast, maar nu wordt het volgens hen tijd om iets te gaan doen.

Reportage

In EénVandaag was kortgeleden een reportage te bekijken over de miljardenplannen van het CDA en D66. Beide partijen beseffen dat het probleem van de woningnood in heel Nederland speelt. Toch noemen ze de situatie in Amsterdam en omstreken, vergeleken met de rest van het land, ‘extreem’. Volgens Heerma (CDA) is Almere de uitgelezen plek. “Juist daar zijn mogelijkheden om snel veel woningen te bouwen.”

Vrijdag zie je meer over dit onderwerp bij 1Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant