65

Overzicht: Noodplan, Tang Dynastie en topcrimineel

Bekijk in dit artikel de meest belangrijke en opmerkelijke Almeerse nieuwsberichten van dit moment.

Noodplan

Herbert Griffioen van de Almeerse Scholen Groep is blij met de start van het noodplan tegen het lerarentekort. Hij vertelt aan de regionale omroep dat het een plan wordt dat perfect aansluit op de situatie in de stad. “We hebben middelen nodig om zij-instroom te vergroten, maatregelen om personeel wat we hebben vitaal te houden en de instroom van de pabo te vergroten”, aldus Griffioen. De Almeerse Scholen Groep heeft 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs. “Ik voel me dan ook verantwoordelijk om nu de kar te trekken voor het Almeerse plan”, zegt Griffioen bij de regionale omroep. Hij is nu voorzitter van het college van bestuur.

Lees ook eens:

Kabinet neemt noodmaatregelen tegen lerarentekort

Tang Dynastie

Restaurant Tang Dynastie in Almere Buiten blijft minimaal twee maanden dicht. Dat laat de eigenaar weten. Bij het Chinees restaurant aan de Sumatraweg woedde zondag een felle brand. De brandweer werd rond 07.30 opgeroepen. Het restaurant ligt nabij de brandweerkazerne. De brandweer kon daardoor snel ter plaatsen zijn.

Lees ook eens:

Brand bij Chinees restaurant aan Sumatraweg

Sluiting Winter Playground

Winter Playground is het niet eens met de gemeente dat de schaatsbaan nu al dicht moet. Edgar Donkervliet van Winter Playground zegt dat er nu juist gunstiger weer aan komt. De afgelopen weken kon er geen ijs gemaakt worden door de wind en de hoge temperaturen. Volgens Donkervliet komen er nog zo’n 17 mogelijke ijsdagen aan. De gemeente verwacht dat de kans klein is dat er nog gunstige dagen aan komen. De gemeente Almere is eigenaar van de schaatsbaan.

Topcrimineel

Er is een tuchtklacht ingediend tegen fractievoorzitter Ulysse Ellian van de VVD in Almere. Ellian is naast fractievoorzitter ook advocaat. Dat schrijft het Parool. De klacht zou ingediend zijn door topcrimineel Naoufal F. Ellian zou volgens F. op televisie ‘als feiten gepresenteerd’ hebben dat F. namens Ridouan Taghi de Almeerse Iraniër ‘Ali Motamed’ liet liquideren in opdracht van Iran. Ellian zegt ‘verbijsterd’ te zijn door de tuchtklacht.

De rechtbank veroordeelde F. vorig jaar tot levenslang. F. zou de opdrachtgever zijn geweest voor de moord op Ali Motamed. Ali Motamed was tegenstander van het regime in Teheran (Iran) en leefde onder een schuilnaam in Nederland. Hij werd in 2015 vermoord in de Hendrik Marsmanstraat in Almere Stad. Volgens inlichtingendienst AIVD zijn er “sterke aanwijzingen” dat Iran achter de moord zit.

Vandaag bleek dat de twee strafzaken in hoger beroep over de moord op Ali Motamed alsnog tegelijkertijd en door dezelfde rechters behandeld zal worden.

Lees ook eens:

Levenslang voor opdrachtgever moord Ali Motamed

Brand Oliemolenstraat

Vanochtend rond 4 uur heeft er een brand gewoed aan de Oliemolenstraat. De brand was in een winkel voor tweedehands-apparatuur. Het is onduidelijk wat de oorzaak is van de brand. Er is flink wat schade ontstaan door de brand. Rond 05:30 uur was de brand onder controle.

Foto

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant