51

Interlands basketballers komen naar Almere

De Nederlandse basketballers spelen de komende drie jaar hun thuiswedstrijden in het Topsportcentrum in Almere Poort. Dat meldt de gemeente Almere. “We zijn als gemeente blij dat de Nederlandse Basketball Bond weer voor ons Topsportcentrum heeft gekozen”, aldus wethouder Lindenbergh.

Mannenteam

“In de voorgaande jaren speelde het mannenteam al vaker bij ons in de hal, in spannende duels tegen teams van wereldformaat. Met deze overeenkomst halen we de komende drie jaar deze mooie topsport opnieuw naar Almere, en pakken we met recht onze sportieve positie in de regio in. Zo kunnen inwoners van onze stad ook dichtbij basketbal van topniveau meemaken”, zegt de wethouder.

Voor de mannen zijn dat er maximaal drie per jaar. Voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tussen de Orange Lions en Kroatië tekenen wethouder Sport Julius Lindenbergh en Simone Volmer-van den Biggelaar, algemeen directeur Nederlandse Basketball Bond, maandag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Vaste plek

“We zijn blij dat gemeente Almere het nationaal mannenteam een thuis biedt voor de komende jaren. Onze vrouwenploeg heeft al jaren een thuis in Amsterdam, met de mannen is de afgelopen jaren op verschillende locaties gespeeld”, aldus Simone Volmer, algemeen directeur Nederlandse Basketball Bond.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant