58

Ellen de Bruin wint Windesheim Flevopenning 2020

Ellen had een duidelijke opdracht: ‘Help ons het complexe pharmaceutical packaging proces te verbeteren’. De recent afgestudeerde associate degree student Officemanagement nam de knelpunten eens goed onder de loep. Haar oplossingen zijn zo goed ontvangen dat ze meteen zijn geïmplementeerd en afgelopen vrijdag zijn bekroond met een Flevopenning.

Erkenning én stimulans

Het Ondernemersgala vond dit jaar plaats op een bijzondere locatie, namelijk Lelystad Airport. Ellen kon vanwege een al lang geplande skivakantie niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de Flevopenning. Daarom nam begeleidend docent Nicolette van Ham de prijs in ontvangst. Dankzij een live-verbinding met Oostenrijk kon Ellen toch het applaus in ontvangst nemen voor haar bijzondere prestatie: ‘Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, stond er eigenlijk open in, maar het is super gaaf! Het was leuk dat ik via Skype alles heb kunnen volgen’.

‘Ik wilde écht het beste advies uitbrengen’

Ellen volgde haar Comakership bij een grote farmaceutische organisatie in Olst. ‘Er werd gebruik gemaakt van een fysiek formulier om bepaalde producten aan te vragen. Het formulier ging langs diverse afdelingen en vestigingen, waarbij knelpunten naar voren kwamen. Ik heb zoveel mogelijk betrokkenen geïnterviewd, zodat ik een goed beeld kreeg van situatie. Ik wilde écht het beste advies uitbrengen.’ En dat heeft Ellen gedaan. Haar frisse blik en advies sloten zo goed aan bij de wensen van het bedrijf dat het is overgenomen en inmiddels geïmplementeerd. Het proces is gedigitaliseerd en er is een enorme tijdswinst gerealiseerd.

Ondernemingszin

Elly van Wageningen, juryvoorzitter en wethouder in Lelystad, overhandigde de penning: ‘De jury zag in het onderzoek van Ellen alle criteria waar naar gekeken wordt bij deze verkiezing terugkomen: het is inmiddels toegepast waardoor de grote meerwaarde voor het bedrijf direct duidelijk is, het getuigt van ondernemendheid en is overtuigend en goed onderbouwd geschreven. De jury was onder het indruk van het hoge niveau van de tweejarige associate degree-studie”. Naast een wisseltrofee ontving Ellen ook een prijsbedrag van € 1000,- dat ter beschikking is gesteld door de gemeente Almere.

De concurrentie

Jaarlijks kiest een jury uit acht genomineerden drie Comakerships die kans maken op een Flevopenning. Comakerships zijn opdrachten en vraagstukken op hbo-niveau voor bedrijven die studenten zelf werven, uitvoeren en opleveren. Naast Ellen de Bruin dongen dit jaar mee: Werktuigbouwkunde student Joost Eekman, die bij Schiphol voor een verbetering in het bagagevervoersysteem heeft gezorgd én Finance en Control student Romana, zij onderzocht voor NCOI methodes om de kostprijs te berekenen.

Foto

Ellen de Bruin – Uitreiking Flevopenning. Foto door: Windesheim Flevoland.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant