58

Almeerder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige Almeerder aangehouden. De man was dronken en reed over de A1 bij parkeerplaats Honswijck.

Gevaar

De politie was bezig met de controle van een bestuurder van een Frans busje. Die bestuurder reed zonder verlichting met 155 kilometer per uur over de A1. De Franse bestuurder had marihuana gebruikt. Terwijl de politie de controle uitvoerde, kwam de 22-jarige Almeerder voorbij. Op de parkeerplaats ramde hij bijna een benzinepomp en politiewagen. Ook reed hij tegen een paal aan.

Test

Na een blaastest bleek dat de Almeerder te veel alcohol had gedronken. Hij blies 725 ug/l terwijl een beginnende bestuurder niet meer dan 88 ug/l mag hebben. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd. De rechter en het CBR buigen zich binnenkort over de rijvaardigheid van de man.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant