54

Afvalsysteem doet het weer

Het ondergrondse afvalsysteem aan de Baljuwstraat doet het weer. Vandaag is het systeem opgestart. In de loop van de week gaan alle inwerp-openingen in het centrum weer open. Tot die tijd blijven de tijdelijke voorzieningen in gebruik. Bewoners en winkeliers van het centrum krijgen hierover een brief.

Brand

Het systeem deed het niet meer nadat er brand was in één van de ventilatoren. In de nacht van zondag op maandag 27 januari 2020 was er brand aan de locatie van Stadsreiniging.

Containers

De gemeente plaatste in het centrum tijdelijke containers die het ondergronds systeem moesten vervangen. Op de website van de gemeente is een plattegrond te vinden met daarop de punten van de tijdelijke containers. De tijdelijke containers worden binnenkort verwijderd.

Ondergronds

Door middel van het afzuigsysteem wordt huishoudelijk afval van woningen en bedrijven in het stadscentrum door een buizenstelsel naar het depot gezogen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant