75

Weekoverzicht: Drugs in koffie en menselijke resten in Waterwijk

Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder een selectie van de meest interessante en opmerkelijke berichten uit jouw buurt.

Menselijke resten

Aan het Madisonpad bij de Waterwijk zijn menselijke resten gevonden tijdens graafwerkzaamheden. De politie heeft laten weten dat het om resten gaat die ‘wat gedateerd’ zijn. De politie kon niet aangeven wie er met de graafwerkzaamheden bezig was.

Menselijke resten gevonden tijdens graafwerkzaamheden Madisonpad

Drugs in koffie

Vijftien medewerkers van de Tomin Groep hebben waarschijnlijk koffie gedronken met drugs erin. De medewerkers wisten in eerste instantie van niets en raakten onwel. Sommige medewerkers werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Waarschijnlijk drugs in koffie medewerkers Tomin Groep

Blauwe zone

Bewoners van een aantal straten in Stedenwijk en Filmwijk willen dat de blauwe zone wordt uitgebreid. Zij zijn een petitie gestart. De bewoners willen dat vanwege de ligging vlakbij het stadscentrum en het bus- en treinstation in Almere Centrum. Daardoor is de parkeeroverlast groot.

Uitbreiding blauwe zone in Stedenwijk en Filmwijk

Watergolfie

De behoefte voor een nieuwe buurthopper in de Waterwijk is groot. Vanuit een bewonersinitiatief is Erik Jongerden in augustus 2018 gestart met “Watergolfie”. In de praktijk blijkt dat de behoefte bij bewoners nog veel breder ligt.

“Watergolfie” wordt mogelijk uitgebreid naar Buurthopper

Messencontrole

De Almeerse fractie van NIDA wil dat er controles komen op het bezit van messen. Het gaat om controles op scholen. De partij ontvangt uit het Almeerse onderwijsveld signalen dat het aantal scholieren dat met een mes naar school gaat aan het toenemen is.

NIDA Almere wil scholen controleren op messenbezit

Zeilschool blijft

Een groep Almeerders is tegen het verdwijnen van de zeilschool aan het Gooimeer in Almere Haven. Zij startte onlangs een petitie. De petitie lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. De gemeente Almere heeft laten weten dat de school helemaal niet weg hoeft van de huidige locatie.

”Zeilschool hoeft niet weg, wel legaal en veilig te werk gaan”

Verwaarloosde Eddy

De politie is op zoek naar de eigenaar van een verwaarloosd hondje uit Almere. De politie heeft een oproep gedaan via Facebook. “Eddy is een lieverd en heeft nogal een spannend avontuurtje achter de rug”, zo laat de politie weten.

Politie zoekt baasje verwaarloosde hond ‘Eddy’

Buitenboys

Voor SC Buitenboys is de tweede periodetitel sinds zaterdag binnen handbereik. Dat komt door een 2-4 overwinning in Amersfoort op koploper CJVV. Concurrent voor de tweede periode, en virtuele koploper, FC Hilversum maakte een misstap en verloor op eigen veld met 1-4.

Periodetitel SC buitenboys binnen handbereik

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant