59

Lezing in Almere: Poetin, Buurman of Boeman?

“Al wist ik niet eens van het bestaan: Almere heeft een ‘Europa Direct Informatie Centrum Almere’, gevestigd in De Nieuwe Bibliotheek in Almere-Stad”, zegt Greta Verduin. Zij bezocht onlangs een lezing over ‘Poetin, Buurman of Boeman?’.

Belangstelling

“Omdat ik een bericht had gelezen dat er een Lezing zou komen met als titel ‘Poetin, Buurman of Boeman’ leek me dat wel uitdagend genoeg om daaraan deel te nemen. Daarin was ik niet de enige want er waren veel belangstellenden voor dit onderwerp op deze avond”, zegt Greta. “Rusland aast op de westelijke Balkan, is betrokken in Oost-Oekraine, mengt zich mogelijk in de Amerikaanse verkiezingen en het Brexit-referendum. Poetin maakt samen met Erdogan een plan voor Noord-Syrie’. Een voor een uitspraken in de media over Rusland. De vraag die dit oproept, is: is er sprake van het nieuwe ‘Rode Gevaar’? Wat voert Poetin in zijn schild? De spanningen tussen Rusland en de EU lopen alsmaar op; eerst de strijd om de Oekraine en nu om de Balkan. Tijd om deze relatie onder de loep te nemen”.

Natasja Nikolić

De lezing werd verzorgd door Natasja Nikolić. “Van Natasja Nikolić kan gezegd worden dat ze deze lezing neutraal en zonder dwingende inbreng heeft gehouden. Met haar achtergrond is dat zeker een compliment waard dat zij de informatie ‘onafhankelijk’ deed overkomen. Zij houdt veel lezingen zoals aan de HOVO, de UVA en VU Alkmaar en is daar ook stadsambassadeur. Heeft zelf politicologie gestudeerd, is adviseur voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en trainer EU-zaken”.

Europa Direct Informatie Centrum Almere

Het Europa Direct Informatie Centrum Almere is gevestigd in de bibliotheek. Dit centrum is de ‘entree tot de Europese Unie’ voor inwoners van Flevoland. Het verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert evenementen, debatten en bijeenkomsten die ‘het Europees burgerschap stimuleren’.

Foto

Door: Greta Verduin.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant