50

22 februari in KAF: ”Hellup, Almere stroomt over”

Laat je vakantie niet in het water vallen! Red Almere van de regen. Kom naar de workshop De Watertafel op zaterdag 22 februari (13:00, 14:00 en 15:00 uur) in Kunstlinie Almere Flevoland.

Klimaat

Het klimaat. Je hoort er de laatste jaren steeds meer over. Er gaat geen dag voorbij of het onderwerp wordt wel ergens besproken. Op de ene plek in de wereld is het te droog, op de andere te nat en steeds vaker stormt het erop los. We waaiden deze afgelopen dagen zelf ook alle kanten op!

Smeltende poolkappen, heftige natuurbranden en mensen en dieren komen steeds verder in het nauw. Misschien wordt er op school al over gepraat of hoor je het zelf ook om je heen. Er is van alles gaande, maar hoe gaan we er goed mee om? Het lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar ons eigen land ligt wel voor een heel groot deel onder de zeespiegel. En als die zeespiegel maar blijft stijgen en stijgen…dan krijgen wij wel erg natte sokken. Ook in Almere. Hellup!

KAF

In Kunstlinie Almere Flevoland kunnen kinderen (6+) in de voorjaarsvakantie zelf aan de slag met water! Laat het maar eens even goed plenzen op de interactieve watertafel. Ontdek wat het effect is van een megastortbui op je voortuin, je straat, je schoolplein, je wijk en je stad. Kortom: kijk wat teveel water met je alledaagse leven doet. Dat wil je niet hoor! Maar we laten ons niet kennen. Nederlanders weten al eeuwen het land droog te houden. Help zelf door te bedenken wat je zou kunnen aanpassen en veranderen om een overstroming te voorkomen. Word een echte watermanager en help Almere droog te houden!

Hoogtij(d)

Workshop De Watertafel in Kunstlinie Almere Flevoland sluit perfect aan op de tentoonstelling Hoogtij(d). Daar nemen de kinderen eerst een kijkje en daarna gaan zij zelf de ‘strijd’ met het water aan. Laat je vakantie niet in het water vallen, meld je nu aan voor zaterdag 22 februari! Een workshop-kaartje kost slechts 1 euro. Meer informatie: www.kaf.nl

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant