54

”Zeilschool hoeft niet weg, wel legaal en veilig te werk gaan”

Een groep Almeerders is tegen het verdwijnen van de zeilschool aan het Gooimeer in Almere Haven. Zij startte onlangs een petitie. De petitie lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. De gemeente Almere heeft laten weten dat de school helemaal niet weg hoeft van de huidige locatie. Wel moet er een vergunning worden aangevraagd. “Voor deze ondernemer gelden dezelfde wetten, regels en vergunningvereisten als voor de andere initiatiefnemers en ondernemers”, aldus de gemeente.

Nooit weg

“Wij benadrukken dat de gemeente nergens heeft gesteld dat de zeilschool weg moet. Wel gelden dezelfde regels als waar anderen zich ook aan dienen te houden”, zo laat de gemeente weten. “Voor zover de activiteiten zijn in te passen kan de zeilschool de juiste vergunningen aanvragen en benodigde zaken in afspraken/overeenkomsten vastleggen”.

In gesprek

De gemeente geeft aan de zeilschool te willen behouden en al langere tijd in gesprek is met de eigenaar. “Ook wij vinden dat een zeilschool bij de surfvereniging zorgt voor meer levendigheid en een positieve toevoeging is aan het gebied”, zo schrijft de gemeente Almere. “Wij voelen mee met mensen die een petitie tekenen om op te roepen om dat blijvend goed te regelen. De gemeente is daarover al langere tijd in gesprek met de heer Van Thiel. Hierbij houden wij rekening met het karakter van het gebied en de toekomstplannen die in het Ontwikkelingsplan Kustzone Haven zijn vastgesteld door de gemeenteraad, na intensieve samenwerking met de omgeving”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant