Terugblik: Waar blijft het buitenzwembad?

Deel dit artikel

In oktober besteedde 1Almere aandacht aan ontbrekende voorzingen in Almere. Eén van de voorzieningen waar veel Almeerders op zitten te wachten is een buitenzwembad. Wat blijkt: het zwembad komt er toch. Dat bleek eerder deze maand uit het nieuwe coalitieakkoord. De komende twee jaar gaat het nieuwe college onderzoeken op welke manier het openluchtzwembad gerealiseerd kan worden.

Terugblik

Vandaag een terugblik op een aflevering uit de rubriek ‘Straatpeil’. In 1Almere 1Moment vertelt ons panellid over wat zij mist in Almere.

Actueel nieuws en achtergronden vind je in ons nieuwsoverzicht.

Leefbaar Almere

“We hebben een hele duidelijke wil uitgesproken”, zegt Leefbaar Almere-fractievoorzitter Kees Ahles. “We draaien het deze keer om. We gaan niet eerst onderzoeken om vervolgens te concluderen dat een zwembad te duur is. We gaan dit keer de initiatieven bekijken en de beste kiezen.”

Gedoe rond buitenzwembad

Eerder liet het college van burgemeester en wethouders weten dat een buitenzwembad te duur is. “Het college staat positief tegenover initiatieven voor het realiseren van een buitenzwembad, maar heeft na gedegen onderzoek geconstateerd dat er voor het bouwen en exploiteren van een buitenzwembad geen financiële ruimte in de begroting is”, zo meldt het college in de publicatie van de collegebesluiten.

Het toevoegen van een buitenzwembad in de stad heeft volgens het college bovendien een negatief effect op de exploitatie van de bestaande gemeentelijke zwembaden door een verschuiving van bezoekers. Het college stelt de gemeenteraad voor om op dit moment geen vervolgonderzoek uit te voeren. De gemeenteraad krijgt nu de mogelijkheid om de resultaten van het onderzoek te beoordelen en een keuze te maken.

Wens

Het is al jaren de wens van diverse Almeerders: een openluchtzwembad in Almere. Het zwembad moet er komen, in combinatie met multifunctionele sport- en spelaccommodaties in een recreatiegebied. In de winter wordt in het openluchtzwembad gebruik gemaakt van een overkapping. Althans, dat is het plan. Vorig jaar werd er tijdens de Politieke Markt een petitie aangeboden aan de gemeenteraad. Gregor Stam startte de petitie. De Europees kampioen en drie maal Nederlands kampioen op de lange afstand wil een buitenzwembad in de stad.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.