Stem mee: ”Tijd voor een kinderburgemeester?”

Deel dit artikel

Of Almere een kinderburgemeester krijgt, is slechts een kwestie van tijd. NIDA-raadslid Hassan Buyatui heeft het initiatief hiertoe genomen, dat door het college werd omarmd. De burgemeester reageerde tijdens de bespreking op de politieke markt van afgelopen donderdag 13 februari zeer positief op de motie van NIDA. De burgemeester geeft ook aan de verkenning samen te willen doen met NIDA.

Stem mee

Wat vindt Almere? Is het tijd voor een kinderburgemeester? Geef hieronder je mening en laat ook eens een reactie achter onderaan de pagina.

Tijd voor een kinderburgemeester?

Jongeren

“In Almere hechten we veel waarde aan meer participatie en betrokkenheid van jongeren en kinderen bij de lokale politiek. Een Almeerse kinderburgemeester kan een brug vormen tussen de Almeerse kinderen en de lokale politiek”, zegt NIDA-raadslid Hassan Buyatui.

Het streven van het college is om in het derde kwartaal 2020 een voorstel aan de raad te doen voor een Almeerse kinderburgemeester.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

2 Reacties op “Stem mee: ”Tijd voor een kinderburgemeester?””

  1. Dennis brink

    Ik ben een vader van twee kinderen en ik vind dat mijn kinderen ook recht hebben om een zegje te kunnen doen over Almere wellicht heeft dit invloed op de rest van de jeugd en moedigt het de andere jongeren aan om ook hun stem te laten horen

Reageren is niet meer mogelijk.