54

NIDA Almere wil scholen controleren op messenbezit

De Almeerse fractie van NIDA wil dat er controles komen op het bezit van messen. Het gaat om controles op scholen. De partij ontvangt uit het Almeerse onderwijsveld signalen dat het aantal scholieren dat met een mes naar school gaat aan het toenemen is. NIDA-raadslid Hassan Buyatui heeft daarvoor schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Toename steekincidenten

“Wie het Almeerse nieuws volgt, komt snel tot de conclusie dat er sprake is van een toename van het aantal steekincidenten in de stad waarbij jongeren betrokken zijn geweest”, zegt NIDA-raadslid Hassan Buyatui. “Daarnaast bereiken ons geluiden dat het aantal scholieren dat met een mes naar school gaat toeneemt. Het ergste is dat we geconstateerd hebben dat messenbezit onder scholieren lastig te bespreken valt binnen het Almeerse onderwijsveld omdat niemand dit naar buiten wil brengen. Dit allemaal bij elkaar vinden we een zorgelijke ontwikkeling. Daarom vragen we het college om een analyse, maar ook om deugdelijke maatregelen om messenbezit onder scholier aan te pakken”.

De partij wil ook weten of het college bekend is met het fenomeen ‘drillrap’ en de manier waarop binnen deze subcultuur geweld wordt verheerlijkt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant