83

AM presenteert binnenkort plannen voor nieuwe woontoren in Centrum

Gebiedsontwikkelaar AM presenteert maandag 2 maart tijdens een inloopavond de plannen voor een nieuwe woontoren met 157 huurappartementen. De woontoren draagt de naam HIGHnote.

Landdrostdreef

“HIGHnote speelt met dit innovatieve project in op de grote behoefte van starters, emptynesters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere. Een aantal woningen wordt aangeboden volgens het Friends-woonconcept. Het nieuwe woonicoon vormt straks de nieuwe entree naar de binnenstad en komt naast het stadhuis en aan de Landdrostdreef”, zo schrijft AM.

“HIGHnote is een toren van 19 verdiepingen met 157 startersappartementen, een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. 67 Appartementen worden uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van 65 m2 tot 100 m2”.

Kritiek

Eerder was er veel kritiek op de plannen voor een nieuwe woontoren in het centrum. Eigenaren van bedrijven en organisaties in gebouw De Voetnoot vrezen dat het uitzicht verdwijnt. De eigenaren vinden dat de bebouwing te dicht op de al bestaande gebouwen komt te staan.

Inloopavond

Belangstellenden kunnen maandag 2 maart van 18.00 tot 20.00 uur de inloopavond bezoeken, die wordt gehouden in het Ondernemersloket in het stadhuis van Almere. Meer informatie over de plannen is nu al te bekijken op de website van ontwikkelaar AM.

Foto

Skyline Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant