50

Weekoverzicht: Van sportverkiezingen tot wapens

Van sportverkiezingen tot wapens: dit is het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt. Wat gebeurde er deze week in Almere? We hebben de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij gezet.

Foto van de week

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Tijdens deze dertigste editie van het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter, sportcoach, sportvrijwilliger en sportclub van het jaar verkozen voor hun uitzonderlijke prestaties in 2019.

Foto: Winnaars Almeerse Sportverkiezingen 2019 © Maarten Feenstra.

Ruim 1.400 stemmen voor dertigste Almeerse sportverkiezingen

Overval

Zondagavond is supermarkt Jumbo aan de Jaagmeent in Almere Haven overvallen. De overval vond plaats rond 20.10 uur. Het is niet duidelijk of er iets is gestolen.

Overval op Jumbo aan Jaagmeent

Steekpartij

Maandagochtend is een persoon gewond geraakt bij een steekpartij aan de Evenaar in Almere Buiten. Dat meldt de politie. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht

Steekpartij bij Evenaar in Almere Buiten

Hennepkwekerij

Politierechercheurs hebben in de Waterwijk een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen. Dat meldt de politie.

Een buurtbewoner had een tip gegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). De wijkbewoner vermoedde dat er een hennepkwekerij in de woning was gevestigd.

Het vermoeden van de wijkbewoner was terecht. De politie heeft drie verdachten aangehouden.

Wethouders fulltime aan de slag

De VVD-wethouders Hilde van Garderen en Julius Lindenbergh krijgen een fulltime functie binnen het college. Ook CDA’er Froukje de Jonge zou fulltime aan de slag gaan als wethouder. Zo werd afgelopen week bekend.

Wethouders krijgen fulltime functie

Kinderburgemeester

De Fractie NIDA verzoekt het college om samen met onder andere Almeerse scholen te verkennen of er belangstelling is om een kinderburgemeester te installeren. En om zowel de verkenning als het eventueel aanbieden van het raadsvoorstel voor een Almeerse kinderburgemeester uit te voeren in het eerste halfjaar van 2020.

Wapens

De PVV wil dat de gemeente een inleveractie voor illegale wapens houdt. De partij stelde vragen aan het college. Maandag raakte een 16-jarig meisje gewond bij een steekincident. De PVV maakt zich zorgen en hoopt dat de inleveractie bijdraagt aan de veiligheid op straat. Een dergelijke inleveractie is niet nieuw in Nederland. Ook in Helmond en Zaandam waren er inleveracties voor wapens.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant