72

Reportage: Chabad Flevoland in beeld (deel 2)

1Almere Actueel bezoekt deze week Chabad Flevoland. De Joodse organisatie die zijn synagoge in Almere heeft gevestigd, viert dit jaar het 5-jarig bestaan van het gebouw. Chabad hield kortgeleden een diner voor sponsoren. Daarbij was ook de opperrabbijn van Nederland aanwezig.

Bekijk een uitgebreide video van het diner via YouTube.

Activiteiten

Afgelopen maandag was in deel 1 van de reportage te zien dat Chabad Flevoland ieder jaar diverse activiteiten organiseert. Voorbeelden zijn de jaarlijkse Chanoeka viering, het feest Sjawoe’ot en thema-avonden in de sjoel (synagoge). Er worden activiteiten georganiseerd op zaterdagen, doordeweeks en met de joodse feestdagen, die allen de joodse cultuur als centraal thema dragen. De stichting heeft absoluut geen doel om zoveel mogelijk winst te maken, vandaar dat de activiteiten gratis of desnoods tegen kostprijs worden aangeboden. Vandaar dat er ook aan fondswerving wordt gedaan om extra activiteiten te verwezenlijken, waar anders niet genoeg geld voor is.

Meer informatie is te vinden op de website van Chabad Flevoland.

Bekijk ook eens:

Video gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant