51

Politieke Markt: Krijgt Almere een Kinderburgemeester?

Vandaag vindt de 578ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Kinderburgemeester

De Fractie NIDA verzoekt het college om samen met onder andere Almeerse scholen te verkennen of er belangstelling is om een kinderburgemeester te installeren. En om zowel de verkenning als het eventueel aanbieden van het raadsvoorstel voor een Almeerse kinderburgemeester uit te voeren in het eerste halfjaar van 2020.

Een kinderburgemeester heeft een ambassadeursrol en kan de brug vormen tussen de Almeerse kinderen en de lokale politiek. Nederland telt ongeveer 45 kinderburgemeesters.

Zonneveld

Uiteraard wordt er vanavond over meer onderwerpen gesproken. Bijvoorbeeld in Zaal Stad van het stadhuis. Het Rijksvastgoedbedrijf –als grondeigenaar en initiatiefnemer –en de gemeente Almere hebben de mogelijkheden onderzocht om een zonneveld te ontwikkelen in het gebied tussen de Trekweg en de A6 in Almere Buiten. In het onderzoeksrapport ‘Zonneveld Almere Buiten A6’ zijn de voor- en nadelen van vier varianten uitgewerkt, onder andere de effecten voor de omwonenden.Het college vraagt de raad om in te stemmen met de ontwikkeling van een zonneveld van 40 hectare.

Regenboogbuurt

Er wordt ook gesproken over de kleuren van de Regenboogbuurt. Er wordt gesproken over het in de oude staat herstellen van de kleuren van gebouwen. De Regenboogbuurt staat erom bekend dat gebouwen in de wijk ieder een eigen kleur hebben. Die kleuren zijn na jaren aan het verbleken. Daarom wil de gemeente dat de gebouwen weer opnieuw beschilderd worden. “Als buurtbewoners weigeren volgt mogelijk een boete”, zo wordt gemeld.

Lees ook eens:

Stichting Regenboogbuurt zet vraagtekens bij kleurbehoud in de wijk

Andere onderwerpen

Verder wordt er gesproken over Stagevergoeding MBO-studenten, de voortgang van de Floriade, bezuiniging op wijkteams en de installatie van een nieuwe wethouder, Mevrouw F.T. de Jonge.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant