47

Oppositie wil informatie woningbouwplannen per direct inzien

**Update, 14-02-2020: De oppositie krijgt toch de plannen onder ogen. Volgens de burgemeester is het besluit genomen omdat de verhoudingen tussen oppositie- en coalitiepartijen op scherp waren komen te staan.

Oppositiepartijen SP, AP/OPA, Respect! Almere, de PVV en de Partij voor de Dieren hebben een WOB-verzoek ingediend. Met het verzoek willen zij de conceptversie van de woonvisie kunnen inzien.

Najaar

Eigenlijk had de woonvisie al in het najaar van 2019 klaar moeten zijn. In januari werd er ook om inzage verzocht, maar wethouder Jan Hoek gaf aan dat het nog niet mogelijk was. Volgens hem gaat het om een conceptversie. Zo’n versie kan nog op ieder moment gewijzigd worden.

Woonvisie

De Woonvisie stelt het woningbeleid voor de komende tien jaar vast. De partijen hopen aan de hand van de conceptversie nog ideeën te kunnen opperen voor de definitieve versie. Om die reden is de frustratie groot bij de oppositie. Zij voelen zich buitenspel gezet.

WOB-verzoek

Met een WOB-verzoek kan informatie opgevraagd worden over het handelen van de overheid. WOB staat voor Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant