64

Reportage: Steiger Festival 2020

Het eerste Steiger Festival heeft plaatsgevonden op 7 en 8 februari 2020 in Almere-Haven. Het thema was ‘circulaire economie’ en duurzaamheid.

Foto’s door: Greta Verduin.

Modeshow

Tijdens het festival werd er ook een duurzame modeshow gehouden. De show werd georganiseerd door Pointsmade Modeshows. Alle kleding wordt gerecycled in verschillende combinaties. De drijvende kracht achter dit alles is Mija Stik die op het festival nog bijna tot de laatste minuut bezig was creaties in elkaar te naaien. Zij geeft ook cursussen. Daarbij wordt geleerd om je eigen kleding op te pimpen, je eigen ontwerpen te realiseren, patroontekenen en nog veel meer.

Creatief

Er waren meer creatieve ondernemers. Een circulaire hotspot met bijzondere ondernemers, van heel verschillende aard. Niet uitsluitend hergebruik maar ook innovatief. Hier vandaan kon je naar de Steiger 77, de Blauwe Reiger, waar veel kunstenaars bijeen zitten, professioneel en amateurkunst samen.

Hieronder The Crazy Smile, opgericht door Jim van der Wardt voor de Makers van Almere. Er zijn in Almere zoveel mensen/makers die prachtige, aparte, duurzame dingen maken, daar wil Van der Wardt aandacht voor, zodat mensen kunnen laten zien waar ze mee bezig zijn en dat ook exposeren.

Tiny Houses

Ook was er aandacht voor Tiny Houses. “De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en hebben weinig warmte nodig. Koelen en ventileren gaat op de natuurlijke manier. Roosters bij de voordeur laten lucht vanuit het trappenhuis naar binnen, dat via de lichtkoepel in iedere woning weer ontsnapt”, zo werd er verteld.

Verslag

Greta Verduin bezocht voor ons het Steiger Festival 2020. Zij maakte foto’s en een verslag. Alles is te bekijken op haar speciale pagina.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant