67

Reportage: Chabad Flevoland in beeld

1Almere Actueel bezoekt deze week Chabad Flevoland. De Joodse organisatie die zijn synagoge in Almere heeft gevestigd, viert dit jaar het 5-jarig bestaan van het gebouw. Chabad is zelf al veel langer actief als organisatie in Almere.

Activiteiten

Chabad Flevoland organiseert ieder jaar diverse activiteiten. Voorbeelden zijn de jaarlijkse Chanoeka viering, het feest Sjawoe’ot en thema-avonden in de sjoel (synagoge). Er worden activiteiten georganiseerd op zaterdagen, doordeweeks en met de joodse feestdagen, die allen de joodse cultuur als centraal thema dragen. De stichting heeft absoluut geen doel om zoveel mogelijk winst te maken, vandaar dat de activiteiten gratis of desnoods tegen kostprijs worden aangeboden. Vandaar dat er ook aan fondswerving wordt gedaan om extra activiteiten te verwezenlijken, waar anders niet genoeg geld voor is.

Meer informatie is te vinden op de website van Chabad Flevoland.

Vrijdag

Aanstaande vrijdag zie je deel twee van deze video. Dan specifiek aandacht voor de viering van het 5-jarig bestaan van de sjoel.

Video gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant