55

Overzicht: Flitspaal, leerlingenvervoer en inleveractie wapens

Wat gebeurde er in jouw buurt? Bekijk hieronder een kort overzicht van de belangrijkste nieuwsfeiten uit Almere van dit moment.

Flitspaal

De flitspalen op de Veluwedreef hebben opnieuw succes gedraaid in het afgelopen jaar. Opnieuw zijn daar de meeste mensen geflitst. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). De flitspalen registreren te snel rijden en het rijden door rood. In totaal ging het om 34.600 boetes.

Leerlingenvervoer

Vervoerder TCR is failliet. De taxivervoerder is onder andere verantwoordelijk voor het vervoer van 160 leerlingen naar hun scholen. De gemeente Almere verzekert de leerlingen en hun ouders dat het vervoer doorgaat. De ouders krijgen binnen enkele dagen een brief over de nieuwe situatie.

Wapens

De PVV wil dat de gemeente een inleveractie voor illegale wapens houdt. De partij stelde vragen aan het college. Maandag raakte een 16-jarig meisje gewond bij een steekincident. De PVV maakt zich zorgen en hoopt dat de inleveractie bijdraagt aan de veiligheid op straat. Een dergelijke inleveractie is niet nieuw in Nederland. Ook in Helmond en Zaandam waren er inleveracties voor wapens.

Woonzorg Flevoland

Een groot gedeelte van de medewerkers van het failliete Roebia Zorg wordt overgenomen door Woonzorg Flevoland. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. De bestaande contracten tussen cliënten en medewerkers moeten daarbij zoveel mogelijk in stand blijven. “We voelen ons verantwoordelijk voor de Almeerse cliënten van Roebia Zorg die door het faillissement tussen de wal en het schip dreigden te raken”, zegt John Bos van Woonzorg Flevoland tegen de regionale omroep.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant