54

Almeerder met inbrekerswerktuigen aangehouden

In de nacht van zondag 9 februari op maandag 10 februari werd in Wolfheze een 43-jarige man uit Almere aangehouden als verdachte van het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Ook werden er inbrekerswerktuigen aangetroffen in de auto. Dat meldt de politie.

Geen rijbewijs

“Op een carpoolplaats langs de A12 nabij Wolfheze controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur een auto”, zo vertelt de politie. “De bestuurder kon zich niet identificeren. De agenten wisten toch zijn identiteit te achterhalen waarop bleek dat het rijbewijs van de man ingevorderd was”.

Onder de motorkap van de auto troffen de agenten een slijptol aan. “In de kofferbak trof men daarnaast een slijpschijf en een accu voor de slijptol aan. Volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening van de gemeente Wolfheze is het niet toegestaan om ‘s-nachts inbrekerswerktuig voor handen te hebben”.

Eerder

Omdat de Almeerder al vaker was aangehouden voor het rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd, is zijn auto in beslag genomen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant