57

Partijen willen asbestdaken in Almere aanpakken

Op 2 maart tekent minister Van Veldhoven samen met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, vele gemeenten, provincies en andere organisaties de Samenwerkingsverklaring Aanpak van asbestdaken. Almere ontbreekt bij de ondertekening. Tocht telt Almere 1900 asbestdaken, blijkt uit cijfers van de gemeente.

SP

Op initiatief van SP Almere is daarom in samenwerking met D66, de PVV, GroenLinks en de Partij voor de Dieren een motie ingediend om het college op te dragen de samenwerkingsverklaring te ondertekenen. “Uiteindelijk schaarde de gehele gemeenteraad van oppositie tot coalitie en van links tot rechts zich achter onze motie en werd deze unaniem aangenomen”, zo laat de SP weten. “De democratie in Almere liet zich van haar beste kant zien en maakte duidelijk dat de politiek de gevaren van asbest zeer serieus neemt en van mening is dat de inwoners van onze stad beschermd dienen te worden tegen blootstelling aan deze kankerverwekkende stof”.

Kankerverwekkend

Volgens onderzoek van TNO in opdracht van het ministerie van I&W staan deze daken per jaar 3 kilo asbeststof per 1000 vierkante meter af aan de lucht. Dat betekent dat er honderden kilos van dit kankerverwekkende stof jaarlijks vrijkomen in Almere. Juist daarom vinden de Almeerse politieke partijen het belangrijk dat er onmiddellijk actie wordt ondernomen.

De gemeente moet nu voor 15 februari doorgeven aan het programmabureau van het ministerie dat zij zullen deelnemen aan alle gemeentelijke activiteiten van de samenwerkingsverklaring.
“Uiteraard zullen wij het college hieraan houden”, aldus de SP.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant