59

NIDA Almere wil afspraken over seniorenwoningen

NIDA Almere vindt dat het realiseren van seniorenwoningen aan de Schelvisstraat een deugdelijk communicatietraject verdient. De partij heeft daarom een motie ingediend om afspraken te laten maken over het bouwvolume.

Seniorenwoningen

De gemeente is van plan om 35 seniorenwoningen te bouwen bij de Schelvisstraat in de Waterwijk. Omwonenden zijn boos, omdat zij niet betrokken zijn bij de plannen. De gemeenteraad ontving eerder een brief van omwonenden met 120 handtekeningen, waarin zij hun teleurstelling uitten over het ontbreken van participatie. Daar komt ook nog bij dat het bestemmingsplan aan de Schelvisstraat een bouwhoogte toestaat van maar 4 meter terwijl de gepresenteerde bouwplannen van woningstichting Goede Stede 15 meter betreffen.

Motie

NIDA komt nu met een motie om afspraken te laten maken over het bouwvolume. “Naar mijn oordeel dient de werkgroep alsnog in de gelegenheid gesteld te worden om in gesprek te treden met Goede Stede over de gepresenteerde bouwplannen aan de Schelvisstraat”, zo schrijft NIDA-raadslid Hassan Buyatui. “Daarom dringen we bij het college aan, middels een motie, om voor de start van de toegezegde bewonersparticipatie over het uiterlijk van het gebouw, de kwaliteit van groen en de verkeerssituatie, eerst zorg te dragen voor het organiseren van een gesprek geïnitieerd door de gemeente specifiek over het aantal appartementen en de hoogte/breedte van het gebouw, waarbij Goede Stede en de werkgroep Waterstate in gesprek met elkaar treden om tot een gezamenlijke oplossing te komen.”

Politieke Markt

De gemeenteraad heeft op 30 januari en 6 februari jl. gesproken over dit nieuwbouwproject. Het college heeft tijdens de laatste bespreking toegegeven dat bewonersparticipatie bij dit project onvoldoende is toegepast.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant