53

Weekoverzicht: De koning op bezoek en een nieuw coalitieakkoord

Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder het weekoverzicht met de belangrijkste onderwerpen.

Foto van de week

Conciërge Irma Schwab. Foto aangeleverd.

Met de muziek: ‘We are the champions’ van Queen werd de totaal verraste Irma Schwab vrijdagochtend feestelijk onthaald door honderden enthousiaste kinderen van IKC De Aquamarijn in Almere Haven. Uit alle nominaties is Irma gekozen tot de allerbeste Almeerse conciërge.

Irma Schwab is de Conciërge van het Jaar

Coalitie

Het nieuwe coalitieakkoord is een feit. De zes politieke partijen die over het akkoord spraken, zijn het met elkaar eens geworden. Leefbaar Almere en het CDA worden toegevoegd als nieuwe partijen aan het college. Ook de vier partijen uit de vorige coalitie blijven in de huidige coalitie samenwerken. Het gaat om: de VVD, D66, GroenLinks en de ChristenUnie.

Laura Bouwmeester (PvdA) mogelijk nieuwe wethouder

Leraren

“Almere moet oppassen dat Amsterdam niet meer leerkrachten wegtrekt uit de stad”, dat zegt de Almeerse onderwijswethouder Roelie Bosch in het tv-programma Over Flevoland Gesproken bij Omroep Flevoland.

Wethouder Bosch vreest concurrentieslag om leraren

Koning

Koning Willem-Alexander bracht dinsdag een verrassingsbezoek aan Academie van de Stad. Dat meldt de gemeente Almere. De koning ging onder andere op bezoek bij studenten.

Koning bezoekt Academie van de Stad

Verkeersoverlast

Bewoners van de Brugmark in de buurt van de Noorderdreef willen een nieuwe geluidswal. De oude is weggezakt waardoor de bewoners veel overlast ervaren van het verkeer. Volgens de bewoners doet de gemeente niets met hun verzoek.

Bewoners Brugmark in Haven willen nieuwe geluidswal tegen verkeersoverlast

Griep

Zorgcentrum De Kiekendief heeft opnieuw te kampen met het buikgriepvirus. Ruim twintig bewoners zijn besmet met het norovirus.

Opnieuw buikgriepvirus in Kiekendief

Eerste overwinning van 2020

Almere City FC heeft haar eerste overwinning van 2020 geboekt. In het eigen Yanmar Stadion werd het 4-2 voor de thuisploeg.

City FC boekt eerste overwinning van 2020

Nieuwe trouwzaal

De trouwzaal van Almere gaat weer open. De zaal werd gerenoveerd. De vernieuwde zaal heeft de kleur goudgeel gekregen. Ook ligt er nieuwe vloerbedekking. De huwelijkscoördinatoren zijn tevreden met het nieuwe resultaat. De nieuwe kleur is volgens hen wel even wennen. “Het is wel een stuk warmer. Maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak”, aldus één van de coördinatoren tegen de regionale omroep.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant