58

Gemeente pleegt mogelijk strafbare feiten bij archivering dossiers

De gemeente Almere heeft mogelijk strafbare feiten gepleegd. Het archief van de gemeente zou niet op orde zijn. Dat schrijft de provincie Flevoland in een rapport. De provincie controleert de gemeente in de uitvoering van haar taak.

Vernietigd

Zowel analoge en digitale archieven worden vernietigd buiten de wettelijke procedure om. De provincie zegt dat het op bijna iedere afdeling het geval is. Ook kennen de managers elementaire interne regels op het gebied van archivering niet en geven er geen prioriteit aan.

Achterstand

Er zou ook een achterstand zijn binnen het papierenarchief dat niet weggewerkt is. Het gaat om honderden meters papier uit de periode 1990-2011.

Ingrijpen

De provincie wil dat de gemeente snel actie onderneemt, anders zal de provincie ingrijpen. In de komende week gaat de gemeente een plan van aanpak opstellen. Die is naar verwachting op 15 februari af.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente op de vingers wordt getikt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant