59

Tot en met 10 mei: Tentoonstelling Hoogtij(d)

Nog tot en met 10 mei is in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) een tentoonstelling te bekijken over het stijgende waterpeil. De expositie Hoogtij(d) brengt het stijgende waterpeil over de hele wereld en de gevolgen hiervan in beeld. ” Tijdens de expositie zie je indrukwekkende beelden van journalist en kunstenaar Kadir van Lohuizen. De foto’s en films geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis en de noodzaak om in actie te komen”.

Klimaatcrisis

“De expositie is opgezet in samenwerking met Het Scheepvaart Museum. Om de klimaatcrisis bespreekbaar en inzichtelijk te maken hebben KAF en Het Scheepvaart Museum de handen in een geslagen”, zo schrijven de mensen achter de expositie. “Het is nu nog relatief makkelijk voor de gemiddelde Nederlander om de kop in het zand te steken over de onomkeerbaarheid van de situatie. Zelfs in een waterstad als het ruim onder NAP-gelegen Almere, waar de kwetsbare relatie tussen mens en water dagelijkse realiteit zijn. Het is volgens Van Lohuizen niet de vraag of, maar wanneer het komt, in Nederland als ook in Almere”.

Waar en wanneer

De expositie te zien tot en met 10 mei in het KAF aan de Esplanade 10. Elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00 – 17.00 uur kun je er een kijkje nemen. Er worden entreekosten berekend.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant