59

Koning bezoekt Academie van de Stad

Koning Willem-Alexander bracht dinsdag een verrassingsbezoek aan Academie van de Stad. Dat meldt de gemeente Almere. De koning ging onder andere op bezoek bij studenten.

Bezoek

Het bezoek startte in een woning op het Odeonpark waar jongeren en statushouders tussen de 18 en 27 jaar wonen. Hier sprak de Koning met woonbegeleiders en bewoners. De woonbegeleiders zijn de oren en ogen van het Odeonpark en controleren en stimuleren de leefbaarheid door diverse activiteiten voor bewoners te organiseren. Aansluitend ging de Koning in gesprek met vertegenwoordigers van de partners van Academie van de Stad zoals de gemeente Almere, Hogeschool Windesheim en woningcorporatie De Key. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met docenten en studenten over de onderwijsprojecten en onderwijsvisie van Academie van de Stad.

Projecten

Academie van de Stad is in 2008 gestart met vijf projecten in Amsterdam. Inmiddels is de organisatie ook actief in Utrecht, Amersfoort, Haarlem en Almere. Academie van de Stad verbindt studenten en young professionals aan de samenleving door hen te koppelen aan maatschappelijke projecten over grootstedelijke vraagstukken. Studenten kunnen in ruil voor hun deelname studiepunten verdienen. De projecten van Academie van de Stad hebben onder meer betrekking op duurzaamheid, participatie en digitalisering.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant