98

“Een Goed Jaar voor Anneke Blok en Paul R. Kooij”

Theatergroep Suburbia uit Almere speelt volgend theaterseizoen het nieuwe Nederlandse toneelstuk Een Goed Jaar. Anneke Blok speelt de moeder van een hecht gezin in zwaar weer. Paul R. Kooij speelt de vader. Zijn twee échte kinderen spelen de kinderen in dit tragikomische familiedrama.

Samenwerking

Veelgeprezen toneelschrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert werken al ruim dertig samen. Een Goed Jaar is hun zevenentwintigste gezamenlijke voorstelling en is hun derde voorstelling voor Theatergroep Suburbia.

In dit warmbloedige toneelstuk tekenen zij een eerlijk, emotioneel en geestig portret van een modern gezin in een turbulente fase. Een verhaal over rouwverwerking en familieverhoudingen. Treurig en komisch tegelijk.

Bijzonder

Extra bijzonder is dat de rollen van vader en kinderen gespeeld worden door acteur Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter. Zij zijn allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem.

Waar en wanneer?

Een Goed Jaar is te zien van oktober tot en met december in theaters door het hele land. De première is 10 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland. Kijk voor meer informatie op de website van de theatergroep.

Foto

Een Goed Jaar voor Anneke Blok en Paul R. Kooij. Foto: Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant