65

Bewoners Brugmark in Haven willen nieuwe geluidswal tegen verkeersoverlast

Bewoners van de Brugmark in de buurt van de Noorderdreef willen een nieuwe geluidswal. De oude is weggezakt waardoor de bewoners veel overlast ervaren van het verkeer. Volgens de bewoners doet de gemeente niets met hun verzoek.

Boos

Buurtbewoner John Wessels is boos op de gemeente, zo vertelt hij aan de regionale omroep. De oude geluidswal die er nu staat is in de jaren 80 gebouwd toen er nog weinig verkeer was. Daarnaast is de geluidswal weggezakt. “Er zijn hier ook kinderen en oudere mensen die last krijgen van hun luchtwegen.” Wessels hoopt dat de gemeente nu eindelijk eens actie onderneemt. “Het is zomers niet meer prettig om in de tuin te zitten”, zegt Van der Wal tegen de regionale omroep. “Je ruikt de uitlaatgassen.”

Prioriteit

Wethouder Jan Hoek heeft een kijkje genomen in de straat van de bewoners. “Hij vond het een takkeherrie, alleen heeft het geen prioriteit.” De wethouder deed geen toezeggingen over de bouw van een nieuwe geluidswal.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant