56

Opnieuw buikgriepvirus in Kiekendief

Zorgcentrum De Kiekendief heeft opnieuw te kampen met het buikgriepvirus. Ruim twintig bewoners zijn besmet met het norovirus.

Virus

Vorig jaar had het zorgcentrum last van het Rotavirus. Dit jaar gaat het om het norovirus. Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat buikgriep veroorzaakt. Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep, waarvan ongeveer een half miljoen gevallen wordt veroorzaakt door het norovirus.

Inspectie

Het zorgcentrum werd eerder op de vingers getikt door de inspectie, omdat de scholing van medewerkers op het gebied van infectiepreventie moet verbeteren. In april wordt de inspectie op de hoogte gebracht over de huidige richtlijnen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant