56

Gemeente komt met energiescans in Almere Haven

Een aantal inwoners van de wijken Marken en Gouwen in Haven krijgt begin februari 2020 een brief van de gemeente met een vouchercode voor energieadvies ter waarde van maximaal 90 euro. Dat meldt de gemeente Almere.

Scan

In een scan krijgen de bewoners onafhankelijk advies wat ze kunnen doen om energie te besparen en hun huis duurzamer te maken. “Adviseurs van het adviesbureau Klimaatroute gaan binnen twee weken na het verzenden van de brief deur-aan-deur langs”, aldus de gemeente. “De adviseurs voeren dan de QuickScan uit van Klimaatroute. Bewoners kunnen de vouchercode ook bij een andere adviseur inwisselen voor (korting op) een energieadvies. Later dit jaar volgen meer wijken in Almere Haven, Stad, Buiten en Poort. Almere werkt hierdoor aan een groene en gezonde stad”.

Klimaatroute

Klimaatroute is als energieadviesbureau geselecteerd voor de uitvoering van dit project. Het bureau beschikt over de kennis en de capaciteit om grote groepen bewoners tegen relatief lage kosten van een goed energieadvies te geven voor vergaande verduurzaming

Energieneutraal

“De gemeente streeft ernaar om een energieneutrale stad te worden. Om bewoners met een eigen huis hiertoe te stimuleren, zijn er verschillende maatregelen zoals subsidies en duurzaamheidsleningen”, zo schrijft de gemeente Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant