College komt met nieuw coalitieakkoord

Deel dit artikel

Het nieuwe coalitieakkoord is een feit. De zes politieke partijen die over het akkoord spraken, zijn het met elkaar eens geworden. Leefbaar Almere en het CDA worden toegevoegd als nieuwe partijen aan het college. Ook de vier partijen uit de vorige coalitie blijven in de huidige coalitie samenwerken. Het gaat om: de VVD, D66, GroenLinks en de ChristenUnie.

Froukje de Jonge

Froukje de Jonge (CDA) komt terug in de Almeerse politiek. Zij is gevraagd voor het wethouderschap binnen de portefeuille Sociaal Domein. De Jonge wil nog niet reageren op haar nieuwe functie. Zij heeft haar functie als waarnemend burgemeester in het Groningse Stadskanaal neergelegd.

Politieke Markt

Aanstaande donderdag vindt er een Politieke Markt plaats op het stadhuis. Dan wordt het nieuwe akkoord gepresenteerd aan de gemeenteraad en andere belangstellenden.

Lees ook eens:

Almeers college van Burgemeester en Wethouders valt

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.